De afgelopen jaren hebben wij projecten door héél Nederland gedaan. Hieronder staan een aantal recensies over het gebruik van robotmaaiers & de service van Vitaro.

“Zelf Grasmaaien is zo 2015” – Eet Goed Voel je Goed
In 2016 hebben wij de tuin van Heleen voorzien van een nieuwe grasmaaier. Zij is de hoofdredacteur van de website Eet Goed Voel je Goed en schreef dan ook een leuke review over Vitaro, onze service en natuurlijk haar nieuwe maaier. Lees de review hier

Bed and Breakfast – Husqvarna 210 A 
Bij mijn bed and breakfast heb ik een gazon wat toegankelijk is voor klanten en waar altijd klanten rondlopen. Het is dus belangrijk dat dit er altijd mooi bijligt, maar klanten vinden het storend als ik dit zou gaan maaien met een motormaaier. Met de robotmaaier ben ik van dit probleem af. Ik zet de robotmaaier aan als het niet zo druk is en de klant die er dan toch is heeft er helemaal geen last van omdat je hem helemaal niet hoort.

Beeldentuin – Husqvarna 230 ACX
Wij zijn de 1e duurzame beeldentuin van Nederland en geheel ingericht op duurzaamheid. Dit betekent dat alle stroom wordt opgewekt met de zonnepanelen (97 stuks) welke op het dak van de galerie liggen. Met de opbrengst hiervan voeden wij alle elektrische machines zoals de elektrische auto en de robotmaaier, hoewel de robotmaaier maar zeer weinig verbruikt (ongeveer € 15,-/jaar). Daarnaast gebruiken wij de vijver en de grond als warmtebron.

Mevrouw in Haren – Husqvarna Automower 230 ACX

In 2008 is mijn man geheel plotseling overleden. Samen werkten wij vele uren in de tuin, dit was dan ook onze gezamenlijke trots. Toen mijn man overleed kwam ik voor een dilemma, want alleen kon ik nooit de tuin bijhouden en een tuinman is voor mij alleen niet te betalen. Moest ik mijn huis, waar ik al vele jaren woon, verkopen en iets gaan zoeken met een kleinere tuin? Begin 2009 ben ik in contact gekomen met Vitaro en zij hebben mij de perfecte oplossing voor mijn probleem geboden. De robotmaaier van Vitaro maait het gazon en ik doe het overige werk in de tuin, wat nog steeds mijn grote hobby is.

 

Familie in Heesch – Robomow RL2000

Omdat onze kinderen in het buitenland wonen zijn wij regelmatig langere tijd van huis. Elke keer moesten wij de buurman vragen om het gras te maaien. Vitaro bood ons de mogelijkheid om het maaien in eigen beheer te houden, ook tijdens onze afwezigheid. Al enkele seizoenen wordt ons gazon gemaaid door de robotmaaier van Vitaro. En komt de machine onverhoopt stil te staan in onze afwezigheid, dan belt mijn buurman even met Vitaro en zij zorgen dat de maaier weer correct verder gaat. Zo is mijn gazon kort gemaaid als ik terug kom.

Familie in Nistelrode – Robomow RM510

In 2010 heb ik samen met mijn vrouw een woning gekocht in het centrum van Nistelrode. Het grootste deel van de achtertuin bestaat uit gras en het kostte me behoorlijk wat tijd en afval om dit mooi kort en groen te houden. Na de aanschaf van de robotmaaier heb ik totaal geen afval meer en omdat het maaisel blijft liggen is het direct bemesting voor

het gazon, wat betekend dat het altijd mooi groen is. Ik zou de robotmaaier nooit meer willen missen: Altijd mooi en kort gazon zonder er enige tijd aan kwijt te zijn!

Familie Geldermalsen – Husqvarna 310
Mijn vrouw en ik hebben al vier jaar een robotmaaier en zijn heel erg tevreden. Ikzelf ben niet meer zo mobiel dus zelf maaien gaat niet, de robotgrasmaaier is voor ons de oplossing, anders moest mijn vrouw het doen. Elk jaar komt er een monteur de machine halen als het gras niet meer groeit en een paar maanden later staat hij weer zo goed als nieuw in de tuin!