Het antwoord op het perfecte gazon hebben wij niet, aangezien dit van vele factoren afhankelijk is. Maar wij hebben uiteraard wel kennis en kunde opgebouwd en willen dit graag met u delen.

Het is van belang om te weten dat de robotgrasmaaier meer doet voor uw gazon dan alleen maar zorgen dat het alle gras sprietjes op één lengte maait. In dit bericht leggen wij een aantal onderdelen uit die leiden tot de weg naar een mooi egaal gekleurd en netjes gazon.

Verstikking

Door het gras meerdere malen per week te maaien zorgt u ervoor dat het afval minder lang is en u dit kunt laten liggen. Als deze langer is dan twee centimeter kan het gras eronder geen adem meer halen, met als gevolg dat het zal stikken en lelijke plekken achterlaat. Als het meerdere malen per week kleine stukjes van het gras maait krijgt het een natuurlijke voeding van het gemaaide afval. Het afval is geen afval meer, maar juist voeding voor gazon. 

 

Beluchting en of verticuteren

In het voorjaar is het verstandig om het gras te beluchten. Dit kan met een hark of met verticuteer machines worden gedaan. Het doel is om het gazon open te krabben door het oude gras en onkruid te verwijderenen daarmee het gazon lucht te geven voor nieuw groei. Doe dit als de vorstperiode is afgelopen.

 

Bemesting

Wij hebben onderzoek gedaan naar de juiste soort bemesting, door dit onderzoek, gevoed door ervaring en veel informatie inwinnen via leveranciers en gebruikers, hebben wij een product gevonden wat wij uitermate geschikt vinden voor het bemesten van het gras. Wij hebben gekozen voor een kunstmest dat gecoat is met een dunne laag, gemaakt van een natuurlijke remmer. Dit zorgt voor een langdurige periode waar de voeding stoffen continue afgestoten worden. Bij reguliere bemesting krijgt het gras een groei spurt wat zorgt voor tijdelijk veel maaien. Het is veel beter dit gedosseerd te doen. Wilt u meer weten over onze Bemesting? 

 

Sproeien

Tijdens de warme en droge dagen kan het nodig zijn om de natuur een beetje te helpen en het gras en of de tuin te sproeien. Er zijn een aantal belangrijke aspecten waarmee rekening moet worden gehouden wanneer men gaat sproeien.

Frequentie van sproeien

Sproei in warme perioden alleen wanneer het echt nodig is, maar zeker niet elke dag. Probeer het sproeien zo min mogelijk te doen. Het gras moet werken om water te krijgen. Zodra je elke dag gaat sproeien wordt het gras lui en heb je enkel tegenovergesteld effect.

Moment van sproeien

Sproei nooit overdag in de volle zon, maar juist in de avond, nacht of vroege uren. Dit voorkomt verbranding van het gras / water dat je opbrengt

Zorg uiteraard ervoor dat je robotgrasmaaier is uitgeschakeld tijdens het sproeien, zodat deze niet beschadigd kan raken van water.

Wilt u kennis en kunde met ons delen, we horen het graag.