Een robotmaaier kies je natuurlijk omdat je belang hecht aan een mooi gazon, maar vooral ook voor het gemak. Nooit meer zelf hoeven maaien… Toch kan het altijd nóg makkelijker. Bedienen met je mobiele telefoon bijvoorbeeld! Automower® X-serie, dus met een X achter het typenummer, biedt de mogelijkheid om de robotmaaier te bedienen via een app op je mobiele telefoon. Dat klinkt overbodig, omdat de robot immers al automatisch aan de slag gaat. Toch zijn er omstandigheden dat het praktisch is om op afstand te kunnen bedienen.

MIDDAG VRIJ: Stel dat je ’s ochtends op je werk besluit om een middag vrij te nemen en de Automower® normaal gesproken die middag gaat maaien, omdat je dan meestal toch niet thuis bent. Dan kun je ’s ochtends vanaf je werk de Automower® met de mobiele telefoon de robot de opdracht geven juist die ochtend laten draaien, zodat je die middag de tuin helemaal voor jezelf hebt. Of je bent op het strand en bedenkt dat je vergeten was de Automower® het gras te laten maaien, dan kun je hem vanaf je strandstoel alsnog aan zetten. Dat is luxe, maar veel mensen die de robotmaaier niet alleen voor het gemak kiezen, maar omdat het werken in de tuin fysiek ook wat lastiger wordt, vinden het prettig om niet te hoeven bukken. Voor hen is de X-lijn extra handig, omdat de maaier dus met een mobiele telefoon bediend kan worden en je niet meer door de knieën hoeft.

TK AUTOMOWER® CONNECT APP : Husqvarna heeft een app ontwikkeld die via een beveiligingscode is gekoppeld aan jouw Automower®. Alle functies zitten in die app: van simpel aan/uit zetten, via uitgebreide agenda-instellingen wanneer de robot maait tot en met de maaihoogte. Ook kun je op de app zien waar de Automower® de afgelopen uren heeft gemaaid: de kriskras route die hij heeft afgelegd. Er is zelfs een anti-diefstalfunctie met pincode ingebouwd. En zo zijn er meer features die het gemak en functionaliteit van de robotmaaier vergroten.

X-LIJN: Deze mobiele functies zitten op alle Automower® X-modellen, dus vanaf de 315X en alle overige modellen met de X achter het nummer. En op veel modellen is achteraf ook de X-module in te bouwen. De Automower® Connect app is gratis te downloaden voor iOS en Android.