Na maanden van rust komt uw tuin vroeg in het voorjaar weer tot leven. En u ook, want er moet gesnoeid, gewied en gemaaid worden. De tuin geeft u geen rust en dat kan best pittig zijn. Als uw gazon te vaak te lang moet wachten om gemaaid te worden, gaat dat ten koste van de graskwaliteit. Een robotgrasmaaier lost dat probleem eenvoudig op. Zonder acht te slaan op het weer en de klok, maait de robotgrasmaaier het gras op de juist afgestelde maaihoogte. De enige pauze die de robotgrasmaaier nodig heeft, is om de accu van tijd tot tijd op te laden.

Of u  nu een modern gazon heeft met strakke lijnen of een klassieke tuin met gebogen lijnen, waterpartijen en bloemenperken… een robotgrasmaaier maalt er niet om. Dat een robotgrasmaaier de kleine gemaaide grassprieten achterlaat op het gazon is goed, want het blijkt een uitstekende natuurlijke bemesting te zijn. Dit noemen we ‘mulching’ en het effect hiervan is dat uw gras er egaler, voller en gezonder uitziet.