Ervaart u dat uw gazon er niet zo mooi meer uitziet als in het begin?  Blijven er plukken gras staan, of ziet u gele sprieten. Dan wordt het tijd om uw mesjes te vervangen. Mesjes worden botter wat grote gevolgen kan hebben. Wij zetten de redenen voor het tijdig vervangen van de mesjes voor u op een rijtje:

  • Veiligheid

Veiligheid boven alles! Gebroken mesjes die op het gras belanden kunnen gevaarlijk zijn. Bovendien is het een hoop zoekwerk om deze terug te vinden.

  • Mooier gazon door beter maairesultaat

Als alle messen synchroon werken, behaalt uw robotgrasmaaier het optimale resultaat. Mist er een mesje, of is deze half afgebroken, dan is de balans weg en wordt het gras niet gelijkmatig gemaaid. Botte mesjes snijden niet maar hakken hun weg door het gras heen, waardoor gele sprieten kunnen ontstaan. Daarnaast worden zo stukken gras overgeslagen.

  • Robotgrasmaaier gaat langer mee.

Een robotgrasmaaier die niet in balans is gaat heel wat minder lang mee en zal sneller aan reparatie toe zijn. Met nieuwe messen heeft u minder kans op breken van de messen. Gebroken messen kunnen in de maaier terechtkomen, met mogelijk catastrofale gevolgen

  • Minder gevoelig voor obstakels

Nieuwere mesjes zijn minder gevoelig voor obstakels. Tijdig vervangen is dus belangrijk. Wanneer er bijvoorbeeld takken of dennenappels op het gras liggen en de grasmaaier of robotmaaier komt hiermee in aanmerking dan slijten de messen een stuk sneller. Probeer daarom het gazon altijd zo schoon mogelijk te houden

Het vervangen van de mesjes van uw robotgrasmaaier is eenvoudig. Vraag ons om advies!