Wie is Vitaro?

Vitaro is de professionele partner op het gebied van robotgrasmaaiers voor Nederland en België. Ons bedrijf is volledig op dit product ingericht en de term Service staat bij ons centraal. Wij richten ons op kleine en grote gazons, maar ook de profesionele velden. Onze ervaring en expertise vertaalt zich in hoge kwaliteit sinds 2008.

 

 

 

Wij stellen ons graag aan u voor:

Ruud
Naam: Ruud van Rooij

Kerntaken: Eigenaar / oprichter

Na mijn HBO studie Technische bedrijfskunde ben ik gestart als bedrijfsleider bij Vetipak te Oss. In de avonduren in 2008 met Vitaro gestart en in 2011 fulltime aan de slag gegaan met Vitaro.

Naast uiteraard het aansturen van de gehele organisatie ben ik veel onderweg om potentiele nieuwe klanten te bezoeken. Uiteraar ondersteun ik de verschillende afdelingen waar het nodig is. Mijn doel is om altijd zo veel mogelijk bij onze klanten actief te zijn om van alles goed op de hoogte te zijn en blijven.

Annemarie

Naam: Annemarie Bouman

Kerntaken: Offertes Communicatie / Website 

Enkele jaren geleden op de Pinksterfeesten met Vitaro in contact gekomen en uiteindelijk enige tijd later bij Vitaro begonnen als kantoormedewerker. Mijn werkzaamheden zijn heel breed, maar hoofdzakelijk gericht op het directe klantencontact. Denk hierbij aan het opstellen van de nieuwsbrief, organisatie en communicatie van het winteronderhoud en het verwerken van administratieve vragen en opmerkingen.

Erik
Naam: Erik Tempelaars

Kerntaken: Installatie, Service en Onderhoud

Ik ben servicemonteur geweest in diverse branches waar ik als electriciën heb gewerkt en o.a. motorfietsen mocht repareren. Bij Vitaro terecht gekomen als service monteur aangezien het buitenwerk in combinatie met de leuke techniek van de robotgrasmaaier mij erg aansprak. Ik heb overigens schoenmaat 41. In de wintermaanden is het prettig werken in de werkplaats en de rest van het jaar lekker in de buitendienst.

Hendrik
Naam: Hendrik Cossee

Kerntaken: Installatie, service en onderhoud voor Noord Nederland

Na verschillende jobs in binnen- en buitenland als technieker te hebben gedaan ben ik via mijn zwager in contact met Vitaro gekomen. Wij wonen in Drenthe en mij is ter ore gekomen dat Vitaro op zoek was naar technische ondersteuning in deze regio. Wij waren net verhuisd en waren een B&B begonnen, die ik geheel zelf heb verbouwd. Na de verbouwing was het weer tijd om iets anders om handen te krijgen. Hierop ben ik in gesprek gegaan met Vitaro en zodoende actief in de buitendienst in Noord Nederland, maar kan ik waar nodig ook in het zuiden bijspringen.

Tom
Naam: Tom van der Heijden

Kerntaken: Installatie, Service, Onderhoud & Planning in hoogseizoen

Voorheen heb ik gewerkt als personal trainen en ben ik actief geweest als instructeur bij Consiussports.

Techniek heeft me altijd veel getrokken en daardoor leek mij deze Vitaro een mooie uitdaging. Ik zie hier nog veel leuke kansen en een bedrijf waar ik veel kan leren. Vitaro biedt mij de mogelijkheid om mij technisch verder te ontwikkelen, maar biedt ook meer mogelijkheden met het oog op het mede organiseren van de planning.

Marco
Naam: Marco Heerkens

Kerntaken: Installatie, Service en Onderhoud

Na verschillende jaren bij Bakkerland te hebben gewerkt helaas door reorganisatie overbodig geworden. Na een jaar als mallenmaker bij een beeldgieterij te hebben gewerkt bij Vitaro begonnen. Tijdens de wintermaanden heb ik alle producten een voor een voorbij zien komen tijdens het winteronderhoud. Dit is een goede leerschool geweest. In het voorjaar sta ik te springen om ook buiten in de tuinen aan de slag te kunnen. Het buitenwerken en de vrijheid onderweg spreekt me erg aan.

Jaap

Naam: Jaap Visser

Kerntaken: Installatie, Service en Onderhoud

Na een technische opleiding en enkele functies in de voedingsmiddelen ben overgestapt naar ICT. Na 16 jaar ICT  wilde ik graag weer technisch bezig zijn en meer buiten werken. 

Deze uitdaging heb ik begin 2019 gevonden bij Vitaro.  Afwisselend werk, meestal buiten. Storingen en installaties, elke dag weer iets anders. Ik heb zeker geen spijt van deze carrière switch; leuk bedrijf, leuke collega’s, en boeiende robottechniek. 

Jacqueline

Naam: Jacqueline Koeman

Kerntaken: Administratie, facturering, telefoon 

 

Simon

Naam: Simon van der Wijst

Kerntaken: Medewerker winkel in Geldermalsen en buitendienst

Al vele jaren geleden via een vriend bij Vitaro terecht gekomen. Veel beurzen mede verzorgd, robotgrasmaaiers geinstalleerd en machines gerepareerd. De laatste jaren echter veelal actief in de winkel in Geldermalsen als winkelmedewerker. Echter ook nog regelmatig op pad als buitendienst medewerker voor de robotgrasmaaiers. Vele facetten binnen het bedrijf zijn mij inmiddels bekend.

Juul
Naam: Juul van Boxtel

Kerntaken: Automatisering

Als vakantiewerker begonnen bij Vitaro, maar na een studie stop een half jaar full time gewerkt. Tijdens deze periode werkzaam als planner en buitendienstmedewerk. Na hervatten studie als oproepkracht werkzaam, hoofdzakelijk met de automatisering van de diverse systemen. Maar ook bij afdeling planning en in de buitendienst ter ondersteuning.

De geschiedenis van Vitaro

Vitaro is in 2008 opgericht door Ruud van Rooij en Tom van Rooij (neven) als totaalleverancier van robotgrasmaaiers.  De eerste jaren waren vooral gericht op het presenteren van de mogelijkheden van het robotgrasmaaien. Het product was nog relatief onbekend, wat de nodige sceptische reacties lokte. Echter door middel van demonstraties en proefopstellingen raakte menig klant overtuigd.

De samenwerking met twee topmerken: Husqvarna en Robomow verloopt zeer goed en zodoende worden leuke projecten opgeleverd.

Al snel bleek de garage en zolderkamer, waar in 2008 is gestart, te klein en werd een complete werkplaats, opslagruimte met kantoor ingericht op Menzel 31 in Nistelrode. Deze ruimte is in 2010 in gebruik genomen en in 2013 is een grote verwarmde winteropslag gerealiseerd in de “oude kippenschuur van Opa”. Buiten zijn verschillende demo velden, zodat mensen de robotgrasmaaier altijd aan het werk kunnen zien.

Begin 2011 is de omschakeling van een parttime naar een fulltime bezetting waardoor de gewenste groei kon worden ontwikkeld. In dit jaar is ook de eerste full time medewerker gestart.

Verder is midden 2011 een adviseur/verkoper gestart voor de regio Enspijk (nabij Geldermalsen), waarmee een tweede verkooppunt een feit is. Helaas is eind 2013 dit verkooppunt gesloten na overlijden van Ron Schrijvers.

De eerste jaren vindt de verkoop hoofdzakelijk plaats aan particulieren en kleine ondernemers. Eind 2011 heeft Vitaro een overeenkomst gesloten met Etesia, waarmee ook de grote zakelijke markt bediend wordt. Hierbij te denken aan voetbalvelden, golfbanen en polovelden.

Begin 2012 was Vitaro dan ook de eerste partij in Nederland welke volledig automatisch maaide op voetbalvelden. In samenwerking met Gemeente Bernheze en rksv Prinses Irene werden 2 velden volledig gemaaid door één robotgrasmaaier. Naar aanleiding van dit inovatieve project zijn vele clubs en gemeente het voorbeeld gevolgd.

Vanaf 2012 wordt het Vitaro-team jaarlijks uitgebreid om een optimale service en kwaliteit te kunnen bieden. Het uitbreiden in personeel is uiteraard niet de enige stap om het bedrijf een professioneel karakter te geven. Het wagenpark wordt jaarlijkse uitgebreid met een complete en professionele inrichting. Hiermee kunnen wij bij alle storingen op locatie verhelpen en is de klant snel weer aan het maaien.

Midden 2015 wordt in Geldermalsen gestart met Vitaro Groentechniek. Vitaro Groentechniek is totaal leverancier in de tuin- en parktechniek. Het bedrijf neemt Handelsondernemeing WH Zwiep over en neemt intrek in het bestaande pand. Na een opfrisbeurt wordt in oktober 2015 de opening feestelijk gevierd.

De administratie wordt steeds eenvoudiger door aanschaf van een uitgebreid en professioneel administratiepakket. Dit pakket wordt gekoppeld aan het mobiele digitale werkbonnensysteem. Dit geeft de monteurs de mogelijkheid om op locatie een nette en uitgebreide werkbon te realiseren, welke de klant direct in de mailbox krijgt.

De planning wordt steeds profesioneler, van eenvoudige agenda, naar een Excel planning, naar volwaardig plansysteem in 2017. Dit plansysteem is gekoppeld aan een communicatiesysteem, waarmee de klant automatisch op de hoogte gehouden kan worden.

In 2017 is het besluit genomen door Ruud en Tom om een ander pad te kiezen. Tom stapt uit beide bedrijven en start zijn eigen handelsonderneming in verschillende gebruikte machines. 

Vanaf 2017 is Hendrik Cossee, woonachtig in Gasselte, provincie Drenthe, actief bij ons ter ondersteuning van de buitendienst. We kunnen vanuit Gasselte eenvoudig de noordelijke provincies bedienen. Deze stap is noodzakelijk om korte voorrijdtijden te kunnen hanteren.

Aan het begin van 2018 is Gardena in het assortiment toegevoegd. De gekozen modellen zijn gericht op kleine gazons. Gardena is onderdeel van Husqvarna, waarmee het perfect aansluit op kennis en kunde van ons bedrijf in combinatie met gewenste topkwaliteit producten.

In 2018 wordt ook de nieuwe website gepresenteerd. De oude website heeft zijn waarde bewezen, maar pastte niet meer in het huidige gebruik van tablets, telefoon en computers. De nieuwe site is optimaal voor alle formaten en biedt ons meer kansen en mogelijkheden om onze kennis en kunde te delen met klanten, zowel bestaande als potentiële klanten.